harde-feiten-5-1024x571.jpg

Drempel- en onderzoeksprijs gewonnen voor ontwerp & onderzoek

Voor mijn onderzoeksproject ‘zachte interpretaties’ heb ik de Drempelprijs en de 2e Onderzoeksprijs mogen ontvangen.

   

Zachte interpretaties

Startpunt van dit onderzoek zijn jongeren die opgroeien met een ouder met een psychische stoornis. Zij worden ook wel KOPP-kinderen genoemd. In gesprek met die jong-volwassenen heb ik naar een manier gezocht hoe over zo’n complex onderwerp te communiceren.
 
Mijn persoonlijke verhaal als uitgangspunt genomen, probeerde ik visueel uit te leggen waarom dit project zo belangrijk is voor mijzelf alsook voor anderen. Door middel van informatie-ontwerp en sociaal design heb ik deze jongeren een stem willen geven.
 

In kaart, en op tafel.

Soms wordt er binnen een gezin weinig gesproken over problemen. Er heerst een soort geheimhoudingsplicht. Dit kan het lastig maken om inzicht te krijgen in de gebeurtenissen in jouw leven, en welke invloed dat op je heeft.
 
Doormiddel van gesprekken met de jongeren en professionals naast literatuuronderzoek is deze tool uitgewerkt. Hierin vind je verschillende mogelijkheden om inzicht te krijgen in jouw familiesituatie. Met behulp van verschillende methodes kun je je eigen verhaal vormgeven en gebeurtenissen, ervaringen en momenten in je leven op een visuele manier in kaart brengen.

   

   

Verder ontwikkelen

Het ontvangen van de Drempel- en onderzoeksprijs geeft mij de mogelijkheid om het project verder te ontwikkelen en voor een breder publiek beschikbaar te maken.