Van complexe gezinnen naar visuele toolkit door middel van social design

 

Harde feiten, zachte interpretaties is ontstaan vanuit het afstudeeronderzoek van Amy Guijt. Zij studeerde Grafisch Ontwerp en Data Design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Haar onderzoek richtte zich op jongeren die zijn opgegroeid met een ouder met een psychisch probleem. Zelf opgegroeid in een complex gezin, wilde zij door middel van informatie-ontwerp en social design deze jongeren een stem geven. Dit vormt de basis van dit project.

 

Tijdens dit onderzoek zocht Amy naar een manier om de spanning tijdens persoonlijke, soms lastige gesprekken met jongeren te ontladen. Dit deed ze door tools te ontwerpen waarbij de geïnterviewde zijn verhaal zelf kon vormgeven. Met dit project mocht zij de Drempelprijs en Onderzoeksprijs in ontvangst nemen. Daarnaast is het project gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week in 2017.

 

Met een achtergrond in grafisch- en informatieontwerp wil Amy met haar werk iets kunnen betekenen voor anderen. Met waardevolle steun van mensen om haar heen is dit project verder ontwikkeld en inzetbaar gemaakt voor een bredere doelgroep. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.amyguijt.nl. Voel je ook vrij om te mailen naar info@zachteinterpretaties.nl.