Zachte Interpretaties
als tool voor systeemtherapie

Dat een psychische klacht of probleem nooit op zichzelf staat weet jij als systeemtherapeut als geen ander. Met de toolkit van Zachte Interpretaties help je jouw cliënten hun jeugd, gezinsrelaties en ervaringen in kaart te brengen. Met Zachte Interpretaties als tool voor systeemtherapie worden patronen zichtbaar en komt de kern van een probleem op tafel.

Tool op maat voor systeemtherapeuten

De visuele toolkit van Zachte Interpretaties maakt ervaringen en gevoelens zichtbaar en bespreekbaar. Een goede start van – of aanvulling op – jouw systeemtherapietraject. De ondersteunende tool op maat is leverbaar in de standaarduitvoering of als tool op maat; in jouw huisstijl en passend bij jouw doelgroep.

Over de Zachte Interpretaties-toolkit

Het zijn de grote en kleine gebeurtenissen in het leven die ons maken tot wie we zijn. Als systeemtherapeut weet je maar al te goed dat de problemen die je vandaag ervaart kunnen samenhangen met ervaring uit het verleden. Het kan dan ook zijn dat je eerst moet terugblikken om vooruit te komen. Zachte Interpretaties is een tool waarmee je die eerste stap zet en sluit daarmee goed aan op de systeemtherapie.

De toolkit van Zachte Interpretaties is een visueel hulpmiddel waarmee jouw cliënten – alleen of samen met jou – hun levensverhaal in kaart brengen. Ingrijpende gebeurtenissen, mooie momenten en (gezins)relaties. Het biedt jouw cliënten meer inzicht in zichzelf, hun leven en familiebanden en leert ze patronen herkennen en doorbreken.

Systeemtherapietool op maat

De toolkit van Zachte Interpretaties wordt volledig aangepast aan jouw doelgroep en werkwijze en wordt ontworpen in jouw huisstijl. Zo heb je een unieke tool die volledig bij jou en jouw praktijk voor systeemtherapie past.

De systeemtherapietool op maat:

 • Is begrijpelijk, aantrekkelijk en toegankelijk
 • Combineert kennis van grafisch ontwerp & informatie-ontwerp met jouw inhoudelijke vraag
 • Versterkt bestaande methodes
 • Is uit te breiden op basis van jouw andere werkvormen en wensen

Heb je een vraagstuk of ben je benieuwd hoe je Zachte Interpretaties kunt inzetten in jouw praktijk? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

  Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  Zachte Interpretaties – Tool voor systeemtherapie

  Voor wie is deze tool bedoeld?

  De toolkit van Zachte Interpretaties is geschikt voor systeemtherapeuten die zich bezighouden met de begeleiding van kinderen en volwassenen met een bewogen jeugd. De toolkit geeft inzichten in het leven en helpt jouw cliënten patronen te herkennen en doorbreken. De tool is in te zetten als aanvulling op bestaande methoden én als communicatiemiddel.

  De toolkit van Zachte Interpretaties is voor mensen met een bewogen jeugd, mensen die patronen willen leren herkennen en diegenen die op zoek zijn naar de rode draad in hun leven.

  Vertel me meer over de toolkit van Zachte Interpretaties!